VARSTVO OSEBNIH PODATKOV IN PIŠKOTKI

ZASEBNOST

Vsi podatki (vključno z e-poštnim naslovom), ki jih kupec vnese preko spletne strani ori-tools.si, so varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov in se uporabljajo izključno za komunikacijo med zavodom AlterEko, Martinom Veselkom in uporabnikom, ki je vnesel svoje podatke v obrazce na spletni strani ori-tools.si. Osebni podatki kupca (ki jih je navedel v postopku naročila preko spletne strani ori-tools.si) se bodo uporabljali izključno v namen obdelave naročila (fakturiranje in odpošiljanje) in morebitno kontaktiranje kupca v primeru nejasnosti pri oddanem naročilu. Osebni podatki kupca ne bodo posredovani tretjim osebam.

NAMEN | Osebne podatke zbiramo v skladu za namenom, za katerega ste nam jih posredovali. Osebne podatke zbiramo, hranimo in obdelujemo za ugotavljanje števila obiskovalcev spletne strani in izboljševanje naših storitev, obdelavo vašega naročila  in izpolnjevanje naših zakonskih obveznosti, v primeru vpisa na e-novice pa za tržno obveščanje preko elektronske pošte in pospeševanje prodaje.  Za namen opravljanja spletne prodaje in obveščanja o spletnem nakupu preko e-pošte hranimo: naslov elektronske pošte, ime, priimek, naslov in nadomestni naslov.

PRAVNA PODLAGA | Osebne podatke zbiramo na podlagi vašega soglasja oz. na podlagi pogodbe.

UPORABA OSEBNIH PODATKOV | Osebne podatke uporabljamo izključno za namen, zaradi katerega ste nam podatke posredovali.

SHRANJEVANJE PODATKOV | Soglasja hranimo skupaj z njihovo vsebino in vsebino obrazca, s katerim so bila dobljena. Soglasje za obdelavo osebnih podatkov lahko kadarkoli prekličete. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave podatkov pred preklicem. Vse ostale osebne podatke v okviru pogodbenega sodelovanja hranimo v skladu z veljavno zakonodajo. Osebne podatke uporablja izključno odgovorna oseba: Martin Veselko.

POSREDOVANJE OSEBNIH PODATKOV | Osebnih podatkov ne bomo posredovali tretjim osebam in jih ne bomo javno razkrili, prav tako osebnih podatkov ne bomo posredovali v tretjo državo ali organizacijo.

OBDOBJE HRAMBE | Osebne podatke posameznika hranimo do preklica soglasja za hranjenje in obdelavo podatkov posameznika. Po preklicu soglasja posameznika njegove osebne podatke nemudoma učinkovito in trajno izbrišemo. V kolikor bi v našem podjetju prenehali zgoraj opisani nameni, zaradi katerih hranimo in obdelujemo osebne podatke, bomo zbirke podatkov, katerih namen je prenehal, nemudoma učinkovito in trajno izbrisali. Podatke o prikazih prejetih sporočil in klikih na povezave v prejetih sporočilih hranimo še 12 mesecev od pošiljanja sporočila.

VAŠE PRAVICE | V skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov imate pravico do dostopa do podatkov, ki se nanašajo na vas, pravico do popravka podatkov, pravico do omejitve obdelave, pravico do izbrisa podatkov ter pravico do prenosljivosti podatkov. Katerokoli pravico po Splošni uredbi o varstvu osebnih podatkov lahko kadarkoli pisno uveljavljate. Pri tem navedite ime, priimek ter elektronski naslov.

 

PIŠKOTKI

Spletna stran ori-tools.si (upravitelj Zavod AlterEko – Martin Veselko) uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. V skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-01) se mora uporabnika obvestiti o uporabi piškotkov.

RAZLOGI ZA UPORABO | Piškotki so manjše tekstovne datoteke, ki jih obiskano spletno mesto shrani v napravo z namenom prepoznavanja teh naprav. Shranjevanje piškotkov je pod nadzorom brskalnika, piškotki pa so pomembno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogi za uporabo piškotkov so shranjevanje podatkov o stanju posamezne spletne strani, pomoč pri izvajanju raznih spletnih storitev (spletne trgovine) in zbiranju statistik.

PIŠKOTKI NA ORI-TOOLS.SI |

slimstat_tracking_code Traja do konca seje Slim Stat statistika ogledov spletne strani
woocommerce_cart_hash Traja do konca seje Košarica za spletno trgovino.
woocommerce_items_in_cart Traja do konca seje Košarica za spletno trgovino.
wp_woocommerce_session_ Traja 2 dni Košarica za spletno trgovino.
cookie_notice_accepted Traja 30 dni Shranjevanje odločitve o uporabi piškotkov.

ONEMOGOČANJE PIŠKOTKOV | Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Informacije o nastavitvah za piškotke (za različne spletne brskalnike) so na voljo na naslednjih povezavah: ChromeFirefoxInternet ExplorerOpera in Safari.